Fitland vindt het belangrijk om ambitieuze trainers op te leiden tot echte fitness professionals. Voor échte begeleiding zijn namelijk de beste trainers nodig. Daarom heeft Fitland de Real Fitness Academy opgericht. De Real Fitness Academy is een ontwikkeltraject voor fitnesstrainers binnen Fitland, waarin jonge fitnesstrainers zich uiteindelijk kunnen ontwikkelen tot Personal Trainer. Een fitnesstrainer of Personal Trainer binnen Fitland zal aan de hand van de trajectfase waar de trainer zich in bevind worden ingedeeld in Level 1, Level 2, Level 3 of Level 4. Daarnaast kunnen trainers met managementambities zich binnen Fitland ontwikkelen tot clubmanager.

Onze Professionals

  • Gecertificeerde trainers
  • Echte begeleiding
  • De beste opleidingen

Level 1: Stagiair

Een fitness-stagiair binnen Fitland volgt een opleiding sport & bewegen. De stagiair beantwoort vragen van leden in de fitness en corrigeert leden waar mogelijk wanneer ze een oefening verkeerd uitvoeren. Afhankelijk van zijn/haar niveau geeft een stagiaire eventueel small group trainingen. Een stagiaire kan assisteren bij het verzorgen van afspraken.

Real Fitness Academy-1

Level 2: Fitnesstrainer

Een Level 2 fitnesstrainer binnen Fitland is minimaal Fitnesstrainer A gecertificeerd en heeft de Real Fitness Academy binnen Fitland t/m level 2 doorlopen. Een Level 2 trainer is in staat om alle afspraken (behalve de afspraak voeding) op juiste wijze te verzorgen aan het maximaal aantal deelnemers en is in staat om een resultaatgericht trainingsplan op te stellen. Een fitnesstrainer binnen Fitland geeft small group trainingen. Een fitnesstrainer binnen Fitland staat achter de merkbelofte van Fitland en streeft ernaar om alle leden resultaatgericht en functioneel te laten trainen, hij activeert leden actief om afspraken te volgen die hen hierbij helpen. Een fitnesstrainer is zelf actief bezig om zijn trainings-technische vaardigheden te verbeteren.

Real Fitness Academy-2

Level 3: Fitnesstrainer + 1 op 1 trainer

Een Level 3 trainer blinkt uit in het geven van de afspraken en het opstellen van een persoonlijk trainingsplan. Onze Level 3 trainers hebben vergevorderde kennis op het gebied van het menselijk lichaam, trainingsleer, voeding en coaching. Zij zijn opgeleid door Fitland om samen met jou je doelstellingen te bepalen en ervoor te zorgen dat jij deze doelen ook kunt realiseren. Een Level 3 fitnesstrainer binnen Fitland is minimaal Fitnesstrainer B gecertificeerd en heeft de Real Fitness Academy binnen Fitland tot en met Level 3 doorlopen. Een Level 3 trainer is daarnaast bevoegd om 1 op 1 trainingen te verzorgen, waarbij sporters persoonlijk worden begeleid bij hun doelen en worden gemotiveerd om tot het uiterste te gaan om deze doelen te bereiken.

Real Fitness Academy-3

Level 4: Personal Trainer

Binnen Fitland zijn Personal Trainers zeer ervaren met een breed scala aan relevante opleidingen. De Level 4 trainer is vergevorderd op het gebied van (functionele) training, didactische vaardigheden, voeding, gedrag/motivatie en beheerst tevens commerciële en administratieve vaardigheden. Een Personal Trainer bij Fitland zal zich uitgebreid verdiepen in jou en je doelstelling en op basis hiervan een persoonlijk periodiseringsplan maken. Daarnaast geeft een Personal Trainer ook advies op het gebied van voeding en lifestyle. Personal Training (Level 4) is het meest intensieve en exclusieve begeleidingslevel binnen Fitland. Een Personal Trainer binnen Fitland is minimaal Fitnesstrainer B gecertificeerd en heeft minstens één erkende P.T. opleiding afgerond. Een Personal Trainer binnen Fitland kan zelfstanding werken of in dienst van Fitland (Employee PT). Een zelfstandige Personal Trainer bepaalt zijn of haar eigen tarief. Over het algemeen is dit een vast tarief per trainingsuur. Ook trainers binnen Fitland kunnen doorgroeien tot Personal Trainer en toch in dienst blijven bij Fitland met Employee PT. Hiervoor moeten trainers de Level 4 opleiding van de Fitland Academy behaald hebben. Personal Trainers die in dienst zijn bij Fitland hanteren een hoger uurtarief bij het geven van PT sessies vanwege zijn of haar vaardigheden als trainer en coach, maar blijven daarnaast ook nog in dienst als Level 3 Trainer.

Real Fitness Academy-4

Clubmanager

Fitland trainers met de juiste ambitie kunnen ook doorgroeien tot clubmanager van een Fitland locatie. Als clubmanager ben je verantwoordelijk voor het succes van jouw locatie. Daarnaast geef je leiding aan een jong en enthousiast team van fitnesstrainers en inspireer, motiveer en help je hen naar de beste versie van zichzelf. Fitland biedt al haar medewerkers de opleiding Master in Clubmanagement aan. Deze 8-daagse opleiding biedt ambitieuze medewerkers de mogelijkheid om zich te ontwikkelen tot clubmanager. Deze opleiding wordt verzorgd door gevestigde namen in de fitnessbranche die je inzichten geven in management. 

 

Real Fitness Academy-5

Blijf op de hoogte van Fitland

Meld je aan voor de nieuwsbrief