Een keer een wat andere blog dan anders. Alle blogs gingen over de voordelen van gezonde voeding en dat het zo belangrijk is dat je gezond eet. Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Vandaar een paar receptjes om zelf thuis te maken. Deze recepten bevatten alle macro’s die je nodig hebt in je voeding. Er zijn ontbijtreceptjes uitgewerkt, maar ook lunch en diner. Ren naar de keuken, want deze receptjes zijn gezond en super lekker!

Avocado toast

  • 1 volkoren boterham
  • ¼ avocado
  • Zout
  • Peper
  • Chilivlokken
  • Ei

Toast je boterham. Kook het ei naar de gewenste hardheid. Prak de avocado fijn en voeg er zout, peper en een klein beetje chilivlokken aan toe. Besmeer de toast met het avocadoprakje en beleg de toast met het gekookte ei. 

 

Havermoutpap

  • 50 gram havermout
  • 10 gram lijnzaad
  • 1 scoop proteïne poeder (optioneel)
  • 250 ml magere melk
  • Fruit naar keuze
  • Pindakaas

Doe de havermout, lijnzaad en eiwitpoeder in een pannetje en breng met de melk aan de kook totdat het een pap wordt. Top de havermoutpap af met wat fruit en pindakaas, smakelijk!

Bananenpannenkoekjes

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 20 gram havermout
  • Kaneel
  • 1 scoop eiwitpoeder (optioneel)
  • Bakpoeder
  • Fruit naar keuze
  • 100 gram magere kwark

Gebruik van de eieren 1 ei en 1 eiwit. Doe dit samen met de banaan, havermout, kaneel, eiwitpoeder en bakpoeder en mix dit met een staafmixer tot een beslag. Bak de pannenkoekjes en top dit af met een beetje kwark en fruit. Enjoy!

Shakshuka

  • ½ middelgrote ui
  • 1 teen Knoflook
  • 1 rode puntpaprika
  • 7.5 verse platte peterselie
  • 1 el milde olijfolie
  • ½ el paprikapoeder
  • ½ el komijnzaad
  • 400 g gepelde tomaten in blik
  • 2 middelgrote eieren
  • 2 volkorenpita's
  • 7.5 g verse koriander

Snij de ui, knoflook, paprika en peterselie. Fruit de ui 5 minuten in een pan. Bak de knoflook, paprika, peterselie, paprikapoeder en komijnzaad 2 minuten mee.

Doe de tomaten bij het ui-paprikamengsel. Breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Laat het 10 minuten zacht koken.

Maak een kuiltje in het tomatenmengsel en breek er een ei in. Leg de deksel op de pan en laat het 5-7 minuten zacht koken totdat het eiwit is gestold.

Bereid de pita’s in de toaster of in de oven en eet het samen met de shakshuka.  

In deze recepten worden alle macro’s verwerkt. De avocado toast bevat natuurlijk avocado voor de vetten, volkoren boterham voor de vezels en koolhydraten en ei voor de eiwitten. Het tweede recept bevat havermout wat veel vezels en koolhydraten bevat, pindakaas voor de vetten en eiwitpoeder voor de eiwitten. In het derde recept zit banaan voor de koolhydraten, eiwitpoeder en kwark voor de eiwitten en havermout voor de vezels en koolhydraten. Bij het laatste recept worden volkoren producten gebruikt en veel groente voor de vezels, ei voor de eiwitten en vetten en pita voor de koolhydraten. Met deze recepten heb je een goede voedzame maaltijd, dus probeer het snel uit!

Blijf op de hoogte van Fitland

Meld je aan voor de nieuwsbrief