Heb je aanhoudende nekklachten of zeurende nekpijn?
Iedereen heeft wel eens een stijve nek of een spier die dwars zit. Maar als nekpijn aanhoudt, is het verstandig om toch even langs een fysiotherapeut te gaan. Nekklachten kunnen zorgen voor een beperking in de bewegingsvrijheid. Maar nekpijn is ook vermoeiend. Waarschijnlijk pas je onbewust je houding aan om de pijn te verlichten. Of je beweegt je nek zo min mogelijk omdat het pijn doet. Zo kun je de kwaal zelfs erger maken. En dat is zonde, want met de juiste begeleiding van Sportfysio van Lierop ben je vaak snel van je nekpijn af en kun je weer vrij bewegen.

Wat zijn nekklachten?
Nekklachten uiten zich in en rondom de nek. Vaak heb je continu een vervelende pijn die soms uitstraalt naar armen, handen of hoofd. Je kunt een beperking in de beweging ervaren, zoals moeite met het naar achter of opzij draaien van de nek. Soms kun je ook tintelingen voelen naar de schouder, schouderblad of arm toe. Als nekpijn langer duurt, kunnen ook hoofdpijnklachten ontstaan.

Wat is de oorzaak van je nekpijn?
Nekpijn kan allerlei verschillende oorzaken hebben. Je hebt verkeerd gelegen, te lang achter je bureau gezeten, verkeerd of te zwaar getild of er zit een spier of zenuw bekneld... Meestal is de oorzaak van nekpijn of nekklachten te vinden in de bewegende delen van je nek: spieren, banden of de kleine gewrichten. Gelukkig worden nekklachten meestal niet veroorzaakt door een ernstige aandoening. 98 procent van de nekpijn wordt ingedeeld in a-specifieke nekklachten. Dat betekent dat er geen duidelijk medische oorzaak is voor de nekklachten. Bij 2 procent gaat het om specifieke nekklachten. Een nekhernia is een voorbeeld van een specifieke nekklacht.

Hoe kunnen wij jouw nekklachten verhelpen?
Allereerst onderzoeken we je klacht en beoordelen we of er sprake is van a-specifieke of specifieke nekklachten. Vervolgens analyseren we welke factoren bijdragen aan het ontstaan of het aanhouden van je nekklacht. In beweging blijven is vrijwel altijd belangrijk. Maar wel op de juiste manier. Zodat je zo snel mogelijk van je klachten af bent. Sportfysio van Lierop adviseert jou over hoe je kunt blijven bewegen en sporten. Met Sportfysio leren wij je oefeningen waardoor je je nek weer mobiliseert, van je klachten afkomt én nieuwe klachten voorkomt. Wanneer er een gewricht vast zit, kan Manuele therapie helpen en als het probleem in de spieren zit, kan Dry needling de oplossing zijn. Wat de oorzaak van jouw nekklachten ook is, wij bieden altijd een passend traject om jou weer snel in beweging te krijgen.

Blijf op de hoogte van Fitland

Meld je aan voor de nieuwsbrief