Gezond eten wordt steeds populairder onder de mensen. Toch is er nog best veel gebrek aan kennis over wat gezonde voeding is en hoe je ermee start. In deze blog geef ik tips hoe je makkelijk kan beginnen aan het creëren van een gezond voedingspatroon en hoe je dit ook volhoudt, want daar draait het uiteindelijk allemaal om.

Kleine stappen

Eenvan de belangrijkste dingen om het vol te houden en om een gezond voedingspatroon te laten slagen, is het zetten van kleine stappen. Maak dus realistische doelen en doe elke keer een stapje verder. Verbied jezelf niet alles wat ongezond is, want dat is niet vol te houden. Af en toe iets minder gezonds is geen probleem.

Keuzes

Een goede manier om te starten met een gezond voedingspatroon is het maken van verantwoorde keuzes. Tijdens mijn studie heb ik met wat mede studenten een flyer gemaakt met foodswaps, oftewel eetwissels (zie afbeelding). Op deze flyer is heel overzichtelijk te zien welke eetwissels je kan maken. Kies bijvoorbeeld eens voor olijfolie om in te bakken in plaats van roomboter.

Als je het moeilijk vindt om in te schatten of een product gezond is dan kun je kijken of het product in de schijf van vijf zit. Als dat het geval is, is het een verantwoorde keuze.

Body support

Bij Fitland wordt een programma aangeboden die kan helpen met het behalen van verschillende doelen d.m.v. voeding. Het maakt niet uit of je doel afvallen, op gewicht blijven of spieren opbouwen is. Bij body support word je persoonlijk begeleid en wordt er een voedingsschema op maat gemaakt door het aan te passen op je gewicht, lengte en geslacht.

Bij Body Support is de stofwisseling de basis en een erg belangrijk onderdeel van het gehele proces van vetmassa verliezen. Ze vergelijken de stofwisseling met een kampvuur. Een kampvuur verbrandt de brandstof die je erop gooit en zet die om in warmte of energie. Om een mooi vuurtje te krijgen, gooi je er om de paar uur wat brandstof op, kleine porties van de juiste samenstelling, zodat het makkelijk brandt. Als het kampvuur hoger wordt, brandt het steeds gemakkelijker ook grotere porties op. Hoe hoger het kampvuur, hoe meer het verbrandt en in energie omzet. Zo is het ook met je stofwisseling. Met een hoge stofwisseling verbrand je méér vet en krijg je méér energie. Grotere porties zijn geen probleem. Let op dat u niet te veel gaat eten. 

Ben je hierin geïnteresseerd? Kijk even op de website van Fitland voor verdere informatie en maak een afspraak! Tot en met vrijdag 2 december 2022 is er een black Friday sale bij Fitland op body support. Dit is de 60 dagen challenge. Deze challenge bedraagt nu €169,- (was €249,-) waarbij voeding en sport zit inbegrepen. 

Check de Black Friday actie hier

 

Blijf op de hoogte van Fitland

Meld je aan voor de nieuwsbrief