AquaFit is een gezonde sport, voor iedereen. De gecertificeerde trainers doen de gevarieerde oefeningen voor en jij doet ze na, in het water en op motiverende muziek. De oefeningen zijn niet al te moeilijk, maar er zit wel een stevig tempo in de training. AquaFit helpt je om jouw conditie te verbeteren en spieren te verstevigen. De training is weinig belastend, omdat je alle oefeningen in het water doet en zo minder snel een blessure oploopt.

In het kort

  • Meer kracht
  • Meer conditie
  • Voel je flexibel en lenig
Probeer het zelf!

Waarom meedoen met AquaFit?

Zelfs wanneer je herstellende van een blessure bent of chronische pijnklachten hebt, waardoor andere work-outs voor jou niet haalbaar zijn, is AquaFit de juiste training voor jou. Door het water is het vaak mogelijk om zonder pijn te bewegen. Je hoeft geen ervaren zwemmer te zijn om mee te doen aan de training. We staan in ondiep water! Onze ervaren trainers helpen jou met de oefeningen en met de motivatie om alles uit de training te halen. Je kunt zo vaak als je wilt deelnemen aan de training AquaFit. Soms maken we gebruik van schuimrubberen noodles of zwem gewichten. Neem zelf zwemkleding mee waarin je goed kunt bewegen. Wij raden ook aan om een flesje water mee te nemen naar het zwembad.

AquaFit-1

Wat kun je verwachten van AquaFit?

We beginnen de les altijd met een warming- up, om de spieren op te warmen en aan het water te wennen. Bij alle oefeningen daarna ligt het accent vooral op het opbouwen van jouw conditie en het versterken van jouw spieren. We sluiten af met een cooling-down, om de kans op overbelasting en spierpijn nog kleiner te maken. De lesinhoud wordt elke drie maanden door de gecertificeerde trainers vernieuwd.

AquaFit-2

AquaGym

Is voor jou AquaFit nog net dat stapje te ver? Dan is AquaGym iets voor jou. Aquagym is een zeer laagdrempelige training in het water gericht op het verbeteren van de conditie. Samen met een trainer lekker bewegen in het water op muziek. Deze training is vooral bedoeld voor de wat oudere doelgroep.

 

AquaFit-3

Fitland clubs met AquaFit

Doe gewoon een keertje mee!

Boek hier je dagpas

Blijf op de hoogte van Fitland

Meld je aan voor de nieuwsbrief