Boksen is de ideale combinatie van conditie- en krachttraining. Door explosieve en intensieve bewegingen zoals stoten stijgt jouw hartslag en ademhaling. Je werkt op deze manier hard aan jouw conditie en verbrandt veel calorieën. Boksen heeft ook een positief effect op jouw evenwicht. behendigheid en reactievermogen. Je voelt je sterk en energiek, jij kan de hele wereld aan.

In het kort

  • Meer conditie
  • Meer kracht
  • Voel je energiek en sterk
Probeer het zelf!

Waarom meedoen met Boksen?

Tijdens de les werk je samen met een sparring partner. Je bokst met bokshandschoenen aan en slaat tegen stootzakken aan. De energieke training zet jouw hele lichaam aan het werk. Je leert technieken van de trainer, hoe je het beste kunt stoten en hoe je stoten van een ander kunt ontwijken. Een bijkomend voordeel van boksen is dat je al jouw negatieve gevoelens kunt afreageren, je kunt letterlijk alle stress eruit slaan. Iedereen kan meedoen aan de training Boksen. Onze gecertificeerde trainers helpen jou om de oefeningen onder de knie te krijgen en het beste uit jezelf te halen. 

Boksen-1

Wat kan je verwachten van Boksen?

We beginnen de training met een warming-up om de spieren los te maken. Daarna oefenen we verschillende stootcombinaties, waarbij er aan jouw techniek en conditie gewerkt wordt. We sluiten de training af met een cooling-down om weer tot rust te komen. De ervaren trainers vernieuwen de training elke drie maanden. Wij raden aan twee tot drie keer per week aan een training Boksen deel te nemen. Zorg ervoor dat je comfortabele sportkleding en sportschoenen draagt en dat je een flesje water en een handdoek meeneemt.

Boksen-2

Kickboksen

Naast het gewone Boksen biedt Fitland ook Kickboksen aan. Boksen en kickboksen zijn erg aan elkaar gerelateerd en ook de technieken liggen dicht bij elkaar. Het grootste verschil is dat je bij Boksen alleen je handen mag gebruiken. Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. Tijdens de training leer je de basistechnieken van Kickboksen. Kickboksen is een fantastische total body cardio-workout waarbij je al de spieren in je lichaam gebruikt. Dit zorgt ervoor dat jij je sterker, slanker en fitter voelt. De Kickboks training wordt bij Fitland ook speciaal voor kinderen aangeboden. Bij Kickboxen Kids staat discipline, respect en vooral plezier centraal. Op een speelse manier leren kinderen trap- en stoottechnieken. Kids kunnen hun energie goed kwijt tijdens deze les. 

Boksen-3

Fitland clubs met Boksen

Doe gewoon een keertje mee!

Boek hier je dagpas

Blijf op de hoogte van Fitland

Meld je aan voor de nieuwsbrief