Je zou Pilates kunnen omschrijven als een “inspannende ontspanningsles”. Pilates is een training waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve training die je spiergroepen versterkt én rekt om een sterk maar ook soepel lichaam te krijgen.

Bij Pilates draait het allemaal om controle, balans en precisie. Low impact trainingen met vooral grondoefeningen op rustige muziek. Pilates is niet te belastend, maar traint toch jouw hele lichaam en zorgt voor sterke en lange spieren en voor bewustwording van jouw lichaam en lichaamshouding. Je traint vanuit jouw kern, dat zijn jouw buik en heupen, en focust je op jouw ademhaling vanuit deze kern. Pilates is de ultieme sport wanneer je graag wilt afvallen en tegelijkertijd wilt ontspannen tijdens de training.

In het kort

  • Meer kracht
  • Meer balans
  • Voel je flexibel en sterk
Probeer het zelf!

Waarom meedoen met Pilates?

Tijdens de Pilates training vind jij de balans tussen jouw lichaam en geest en versterk jij jouw innerlijke core. Kernbegrippen zijn concentratie, spierkracht, flexibiliteit en evenwicht. Na een les van een uur loop jij stressvrij en ontspannen naar buiten. En dan ook nog eens met een betere lichaamshouding. We zien vaak een vermindering van nekklachten en rugklachten bij de deelnemers. Iedereen kan deelnemen aan Pilates, je hoeft geen ervaren sporter te zijn. Onze ervaren trainers helpen jou om de oefeningen goed uit te voeren en blessures hierbij te voorkomen. Je kunt zo vaak als je wilt deelnemen aan de Pilates training. Onze gecertificeerde trainers vernieuwen de training elke drie maanden, zodat de oefeningen nooit hoeven te gaan vervelen. 

Pilates-1

Wat kun je verwachten van Pilates?

We beginnen de training met een warming-up om de spieren op te warmen. Als de spieren warm zijn doen we spierverstevigende oefeningen. De basis van deze oefeningen ligt altijd in de core, maar de oefeningen hebben effect op jouw hele lichaam. We sluiten af met een cooling- down om weer tot rust te komen. Wij raden aan om de Pilates training met een krachtigere training te combineren voor een optimale sportcombinatie. Wij zorgen voor een matje om op te trainen. Neem zelf comfortabele sportkleding en -schoenen, een flesje water en een handdoek mee.

Doe gewoon een keertje mee!

Boek hier je dagpas

Blijf op de hoogte van Fitland

Meld je aan voor de nieuwsbrief