Mijn naam is Daan Loo 24 jaar oud, 194 cm lang, student aan de Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp, fervent hockeyer bij AHC Velp en nu 165 dagen bij Fitland Velp te vinden. Na anderhalf jaar helemaal niet meer gesport te hebben, had ik mijn lichamelijke dieptepunt bereikt. Ik klokte in op 150 kg lichaamsgewicht en schrok me kapot! Na jaren nergens rekening mee te hebben gehouden en daarnaast weinig lichamelijke beweging, had ik mijn fysieke en misschien zelfs ook wel mentale dieptepunt bereikt. Het werd tijd voor verandering.

In het kort

  • Betere fitheid
  • Betere gezondheid
  • Behaal jouw doelen
Ook interesse in personal training?

Dankzij één van mijn beste vrienden ging ik weer mee naar de sportschool. In eerste instantie dacht ik: “Wat doe ik hier? Ik haat de sportschool. Dit is niks voor mij.'' Maar het tegendeel bleek waar te zijn. Na twee weken samen met hem drie keer per week naar de sportschool te zijn geweest, was ik verkocht. Ik draaide 180 graden om, hij belde mij niet meer of we gingen sporten maar ik belde hem op. Wie had dat gedacht? Ik had de motivatie weer gevonden.

Na twee weken sporten ging ik mij steeds meer verdiepen in voeding. Mijn Youtube lijst stond vol met voedings-specialisten en sportschoolgoeroes. Maar toch na een maand sporten en op mijn voeding te hebben gelet, was ik niet tevreden over hoe ik mezelf dingen aanleerde. Ik wilde professionele hulp. Ik besloot om Didier Peeters aan te spreken. Hij zag er wel uit alsof hij me kon helpen om weer fit te worden en om nog meer uitdaging te vinden in de sportschool. Nadat ik hem had aangesproken en even kort met hem had gesproken over mijn doelen, hebben wij een intakegesprek gehad. In dit intakegesprek hebben wij een eerlijk en open gesprek gehad over mijn fysieke toestand en wat mijn aankomende doelen op zowel de korte als lange termijn zouden zijn. In dit gesprek schrok ik misschien nog wel meer dan de eerste keer op de weegschaal. Die 150 kg was maar een getal geworden! Ik had een fysieke leeftijd van iemand van 40 jaar oud en een mate van overgewicht van 75%.

Personal Training - Daan Loo-1

Dat was even slikken, maar ja ik was de enige die ik daarvoor kon aankijken. Uit het gesprek met Didier besloot ik om een personal trainingstraject bij hem te nemen. ‘Één uur per week met mij trainen en gewoon doen wat ik zeg’. Daarbij maak ik een op maat gemaakt voedingsschema en die moest ik zo goed mogelijk volgen. Dat was mijn opdracht. Als lange termijndoel hadden we gesteld om weer terug te gaan naar 100 kg. Met volle overtuiging ben ik begonnen. De eerste week was even schakelen, een schema aanhouden qua voeding waarbij ik alles moest afwegen. Waar ben ik aan begonnen? Opnieuw leren eten, ja ik moest opnieuw leren eten. Mijn eerste opmerking was: Wat moet ik veel eten zeg en wat vaak! Naast de wekelijkse personal training met Didier, moest ik nog minimaal twee keer per week zelf naar de sportschool, daarnaast besloot ik na twee weken in het proces om te stoppen met drinken. Ik ging all in.

De eerste training van Didier… Ik wist niet precies wat ik moest verwachten, maar ik was er wel een beetje zenuwachtig voor. Nou ik leerde weer wat zweten was en wat spierpijn is. Ik was even vergeten wat echt trainen was en jezelf net even wat verder te pushen dan die eerste druppels zweet in de sportschool bij het warmlopen. In het begin schaamde ik mij er best wel een beetje voor, ik was een enorme gast, ik zweette enorm en had het al zwaar met de kleine gewichten. Maar ik leerde van Didier, dat iedereen ergens moet beginnen. Dat alleen door hard te trainen en jezelf iedere keer weer tot het maximale te pushen, je jouw doelen bereikt. Hierdoor kom je verder met afvallen en je jouw ideale lichaam bereikt.

Na de eerste maand trainen onder begeleiding van Didier begon ik mezelf steeds beter te voelen, naast het feit dat ik er fysiek weer beter en wat gezonder uit ging zien, had ik ook veel meer rust in mijn hoofd en kreeg ik mijn eigen leven ook weer beter op de rit. De studie ging vele maten beter, tentamens werden gehaald, bijbaantje genomen, stond weer vroeg op en kon weer op tijd slapen. Daarnaast kreeg ik super veel positieve reacties van mensen om mij heen en in de sportschool! Dit heeft mij altijd dat extra beetje motivatie gegeven om te blijven gaan, ook al had ik niet altijd even veel zin om te sporten.

Nu na vijf maanden sporten, ben ik bezig met mijn tweede Personal Training traject met Didier. Tevens ben ik weer begonnen met hockeyen. Op dit moment kom ik drie tot vier keer per week in de sportschool en hockey ik drie keer in de week. Het gehele proces heeft mij een enorm gewichtsverlies opgeleverd. Op dit moment ben ik 37 kg afgevallen en sta ik 100 keer steviger in mijn schoenen. Daarnaast voel ik me zowel fysiek als metaal weer sterk! Als doel heb ik voor de komende drie maanden om de laatste kilo’s af te vallen en te gaan werken aan een mooi fysiek.

Het belangrijkste wat ik aan andere wil meegeven, is het belang van zelf tevreden zijn. Het gaat niet om iemand anders, het gaat puur om jezelf! Dus blijf ook niet te lang hangen in mijn verhaal over mijn personal training traject bij Didier, of hoe mijn beleving was. Maak je eigen verhaal en voel jezelf beter! Want dat is een ding wat ik je wel kan garanderen, je gaat jezelf beter voelen en je gaat er beter uitzien, maar je moet het zelf doen!

Blijf op de hoogte van Fitland

Meld je aan voor de nieuwsbrief