Boksen is de ideale combinatie van conditie- en krachttraining. Door explosieve en intensieve bewegingen zoals stoten stijgt jouw hartslag en ademhaling. Je werkt op deze manier hard aan jouw conditie en verbrandt veel calorieën. Boksen heeft ook een positief effect op jouw evenwicht. behendigheid en reactievermogen. Je voelt je sterk en energiek, jij kan de hele wereld aan.

Tijdens de les werk je samen met een sparring partner. Je bokst met bokshandschoenen aan en slaat tegen stootzakken aan. De energieke training zet jouw hele lichaam aan het werk. Je leert technieken van de instructeur, hoe je het beste kunt stoten en hoe je stoten van een ander kunt ontwijken. Een bijkomend voordeel van boksen is dat je al jouw negatieve gevoelens kunt afreageren, je kunt letterlijk alle stress eruit slaan. Iedereen kan meedoen aan de training Boksen. Onze gecertificeerde instructeurs helpen jou om de oefeningen onder de knie te krijgen en het beste uit jezelf te halen. Wij raden aan twee tot drie keer per week aan een training Boksen deel te nemen. Zorg ervoor dat je comfortabele sportkleding en sportschoenen draagt en dat je een flesje water en een handdoek meeneemt.

We beginnen de training met een warming-up om de spieren los te maken. Daarna oefenen we verschillende stootcombinaties, waarbij er aan jouw techniek en conditie gewerkt wordt. We sluiten de training af met een cooling-down om weer tot rust te komen. De ervaren instructeurs vernieuwen de training elke drie maanden.