De bootcampmethode komt oorspronkelijk uit het Amerikaanse leger, waar het een middel is om soldaten voor te bereiden op zware taken. De commerciële variant, die hiervan is afgekeken, is voor alle sportniveaus toegankelijk. Als een bootcamptraining goed gegeven wordt, wordt er aandacht geschonken aan het hele lichaam met een full body workout, geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Een training bestaat doorgaans uit hardlopen, intervaltraining en specifieke fitnessoefeningen die meestal in de buitenlucht uitgevoerd kunnen worden, zonder inzet van extra apparaten.

Meld je aan voor onze Bootcamp en sport lekker buiten onder leiding van een gecertificeerde trainer. Bootcamp is een intensieve training van een uur, bestaande uit zowel cardio- als krachttraining. Sportmaterialen zijn niet nodig. Alles wat we nodig hebben, vinden we buiten, bijvoorbeeld een trap, grasveld of bankje. Push jezelf tot het uiterste en verbeter jouw weerstand, kracht en conditie. Door de frisse buitenlucht voel jij je al snel fitter, fysiek en mentaal.

In het kort

  • Meer conditie
  • Meer spieren
  • Voel je strak en krachtig
Probeer het zelf!

Waarom meedoen met Bootcamp?

De oefeningen tijdens de work-out worden door de trainer aangepast per persoon. Je hoeft je absoluut geen zorgen te maken als je twijfelt aan je conditie of ervaring. Je kunt trainen op jouw niveau. Onze ervaren trainers zorgen voor de juiste technieken, ondersteuning bij de uitvoering, het voorkomen van blessures en zelfs voor de nodige motivatie. Je zult al gauw opmerken hoe jouw lichaam fitter, sterker en strakker wordt. Je valt makkelijker af en krijgt een betere weerstand. Wij raden aan om deze training in jouw trainingsschema te combineren met een rustigere work-out. 

Wat kan je verwachten van Bootcamp?

We beginnen de Bootcamp met een warming-up, waarbij we bijvoorbeeld een rondje inlopen en ons goed uitrekken. Vervolgens worden er door de trainer leuke oefeningen bedacht, bijvoorbeeld aan de hand van een circuit of speedladder. De oefeningen kunnen spierversterkend zijn, zoals planken en squats of conditioneel, zoals jumping jacks en hardlopen. We sluiten de les af met een cooling-down, waarbij we een rondje uitlopen en weer goed rekken. De oefeningen worden elke drie maanden door de trainer vernieuwd, zodat ze niet kunnen gaan vervelen. Zorg voor comfortabele sportkleding, goede sportschoenen, een flesje water en een handdoek voor het zweten!

Fitland clubs met Bootcamp

Doe gewoon een keertje mee!

Boek hier je dagpas

Blijf op de hoogte van Fitland

Meld je aan voor de nieuwsbrief