De CrossBox is een functionele trainingsruimte, ingericht voor een intensieve full-body workout. In de CrossBox staan materialen zoals touwen, bumper plates, barbells en kettlebells. Tijdens de training gebruik je bewegingen uit het dagelijks leven, zoals rennen, tillen, duwen en springen. Maar dan veel intensiever! Om naar een sterk, lenig en gebalanceerd lichaam toe te trainen en jouw conditie en snelheid te verbeteren.

Een training in de CrossBox helpt jou om bewuster van jouw lichaam te worden en jouw lichaam te balanceren. De oefeningen zijn een combinatie van gewichtheffen, atletiek en gymnastiek en dagen jou uit om jouw grenzen te verleggen. Onze ervaren instructeurs helpen jou hierbij. Ze leggen de oefeningen uit en kijken mee of alles goed lukt en helpen om blessures te voorkomen. CrossBox is geschikt voor alle sporters. Je doet dezelfde oefeningen als iedereen, maar met jouw zelfgekozen intensiteit en weerstand. Om deel te nemen aan de Workout of the day (WOD) moet je een basiscursus van drie keer een uur afronden. Spreek zeker een van onze instructeurs aan bij eventuele vragen! Wij raden aan om de CrossBox training te combineren met een rustige training voor een optimaal trainingsschema. Neem flexibele sportkleding, sportschoenen, een flesje water en een handdoek mee naar de training!

De training van een uur begint met een warming-up om alle spiergroepen op te warmen. Daarna volgt een uitleg van alle technieken, zodat we kunnen beginnen aan de WOD. Deze Workout of the day is altijd anders en is door deze afwisseling extra leuk. Wij vernieuwen de inhoud van de training elke drie maanden, zodat de training nooit gaat vervelen.